Hoe werkt een duel (met pistolen) precies?

Je ziet in films wel eens een duel: twee tegenstanders lopen met een pistool uit elkaar, en ineens draait één van beiden zich om en schiet. Waarom hij en niet de andere?
Wat zijn precies de regels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een pistool duel, zouden de partijen met de ruggen tegen elkaar geplaatst worden met geladen wapens in de hand en een aantal passen van elkaar weg te lopen, daarna te wenden tot de tegenstander en schieten. Hoe ernstiger de belediging, hoe minder passen er werden afgesproken de lengte van het "strijdveld" werd uitgezet met op de uiteinden zwaarden bij het laten vallen van een zakdoek door een soort scheidsrechter werden de schoten gelost na zich omgedraaid te hebben er bestond ook een om en om schiet systeem dat de uitgedaagde eerst mocht schieten (of hier vooraf ook van elkaar bij werd weggelopen is mij niet bekend)

de "spel"regels staan in de link onderaan (engels) het nederlandstalige artikel bevat wel uitleg maar niet echt de regels http://nl.wikipedia.org/wiki/Tweegevecht --------------------------- Dat gezegd, #PROBEER DIT NIET# #DON'T TRY THIS AT HOME# een duel is in 50% van de gevallen slecht voor je gezondheid, (indien je reflexen wat minder zijn, is die kans nog slechter) En ook strafbaar bij wet :)

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Duel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100