hoe zijn de inca's verdwenen?

uit verhalen was dit een ver ontwikkeld volk,
als ze zo goed ontwikkeld waren, hoe zijn ze dan verdwenen?

kon geen duidelijke bron vinden verder op internet ;) dus vraag het hier

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het Incarijk bestond uit verschillende stammen die onderworpen waren door de Inca's. Er was hier dus al sprake van een onderdrukking van de lokale stammen door de Inca's. Op het moment dat de Spaanse Conquistadores (Een soort militairen in de nieuwe wereld) hier aankwamen sloten deze verbonden met verschillende stammen die de spanjaarden hielpen met het verdrijven van de Inca's. Deze stammen kwamen echter bedrogen uit omdat de Spanjaarden deze stammen ook weer met het zelfde gemak de oorlog verklaarden of op hun beurt onderdrukten. De Inca's zijn dus in een aantal militaire campagnes teruggedrongen en uiteindelijk verslagen door de Spaanse Conquistadores. Uiteindelijk is het hele gebied, wat nu ruwweg Peru en Chili is, geannexeerd door de Spanjaarden. De inca's veranderde gaandeweg in tweederangs burgers. Uiteindelijk zijn de meeste opgegaan in de Spaanse bevolking. Er zijn ook nu nog groepen die zichzelf Inca noemen maar dat is een sterke minderheid en worden tot op de dag van vandaag achtergesteld op de rest van de (van oorsprong dus Spaanse) bevolking. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is zo. Toegevoegd na 4 minuten: Even een korte toevoeging. De inca's waren inderdaad een ver ontwikkeld volk. Helaas waren ze wat minder ver ontwikkeld op militair vlak dan de Spaanse Conquistadores.

Even een google op "inca ondergang" geeft o.a. de volgende resultaten. Toegevoegd na 23 uur: TOEVOEGING: Op internet staat al veel te veel en het wordt steeds meer, dus een bronverwijzing is meer dan voldoende. Kort samenvatten wat er staat dat kan de vraagsteller beter zelf doen. Dat is ook een uitstekende test of deze de informatie goed begrepen heeft. Toegevoegd na 23 uur: TOEVOEGING: Op internet staat al veel te veel en het wordt steeds meer, dus een bronverwijzing is meer dan voldoende. Kort samenvatten wat er staat dat kan de vraagsteller beter zelf doen. Dat is ook een uitstekende test of deze de informatie goed begrepen heeft. Toegevoegd na 23 uur: Ik heb zelfs iets extra's toegevoegd: Ik heb rekening gehouden met de onjuiste stellingen en aannames die de vraagsteller heeft gedaan.

De Inca's zijn verdwenen door de Spanjaarden. De Spanjaarden hadden ze bijna allemaal uitgemoord dus het hele koninkrijk was verdwenen. Ze stalen al het goud en zilver. Er waren nog wel Inca's, maar die bleven in kleine stammen of voegden zich bij andere stammen. Toegevoegd na 1 uur: Wie disliked? Vertel dan waarom ik niet gelijk heb.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100