In welk land is er nog nooit een oorlog geweest .

Weet jij het antwoord?

/2500

Iedereen is in oorlog geweest vanwege de 1e en 2e wereldoorlog. Ookal zijn landen neutraal gebleven. In princiepe heeft op papier elk land wel oorlog gehad.

In Groenland is nog nooit een oorlog geweest, wel is er een (Deens) militaire basis gevestigd. En in veel pas gestichte landen, zoals voormalige Sovjet Unie landen, is nog geen oorlog geweest maar als je ver genoeg zoekt in de geschiedenis zul je ook op die grondgebieden oorlog aantreffen. Eigenlijk zijn alleen landen die een heel kleine populatie hebben en heel geïsoleerd liggen gevrijwaard van oorlog. Helaas.

De meeste landen zijn wel betrokken geweest bij een oorlog. Wellicht enkele kleinere landen niet, maar zelfs dan zijn ze wel op de een of andere manier betrokken geweest. Daarnaast zijn er landen die nog niet zo lang bestaan. Bijvoorbeeld Servië en Montenegro(eerst 1 land). Die landen zijn in hun huidige vorm niet in oorlog geweest. Maar zijn in andere vormen dat wel geweest.

Géén één land denk ik, tenzij landen die nog maar kort bestaan ook meetellen, maar dat is natuurlijk niet eerlijk.. ik denk dat ijsland het dichste in de buurt komt, zij hebben alléén een burgeroorlog gehad.

Ik denk in ieder land wel, al is het zo dat het zo lang geleden is dat we er niks van af weten.

alle landen in de wereld zijn wel eens in oorlog geweest het hoeft alleen niet recentelijk tezijn geweest daar de kleinste landen nog gevochten hebben tegen kolonialesering en later toen de wereld verdeeld was in koloniën vochten de landen nog mee in de oorlogen van de macht hebbende staat bijvoorbeeld de franse koloniën werden gewoon gebruikt in oorlogen franse koloniale militairen hebben bijvoorbeeld in wo2 gevochten onder franse vlag

Grenzen / landen zijn ontstaan uit oorlogen

In Montenegro is nog nooit oorlog geweest, sinds het ontstaan hiervan in 2006. Andere landen die nog niet lang bestaan zoals Namibië (1990) hebben ook meestal nog geen oorlog gehad. Wel is er op het grondgebied oorlog gevoerd in de geschiedenis, maar dat was voor het ontstaan van een land (staat). Toegevoegd na 2 dagen: Hier een overzicht van oorlogen, een hoop reacties. De bovengenoemde landen staan niet in de lijst. De vraag is: in welk LAND (staat) is nog nooit oorlog geweest. Als je het hebt over volkeren, is er nog nooit een volk zonder oorlog geweest. Montenegro is betrokken geweest in diverse Balkanoorlogen, de Balkan is sowieso een explosief vat wat dat betreft. Sinds het ontstaan van het LAND/STAAT Montenegro in 2006 is er geen gewapend conflict geweest, en dat was de vraag.

Andorra,Vaticaanstad , Micronesie ,Australie ,Groenland. In Australie zelf is nooit oorlog geweest. Maar Het is wel betrokken geweest bij WO II . Groenland heeft wel een Deense basis op z''n grondgebied.

In Alle Landen Is Oorlog Geweest.

op elk land is wel eens oorlog geweest alleen mischien niet onder dezelfde naam als het nu bekend is

een paar van die kleine eilandjes voor nicaragua waarschijnlijk en eilandjes midden in de oceaan die ze tegenwoordig als eigen land zien, niet die tussen Japan en Amerika zie WOII.

Volgens mij is er geen land waar nooit oorlog is geweest. Wel is er een volk bekend dat al anderhalve eeuw geen oorlog meer heeft gevoerd. Ook kenden ze al zo lang geen misdaad meer! Namelijk de Senoi in Maleisië. Echt wonderbaarlijk. De Senoi werden in 1930 ontdekt, kwamen onderzoekers hier erachter. Geweldig hé?

In Sealand is nooit oorlog geweest. Zie bron;

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sealand

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100