Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Het was voornamelijk een klassestrijd tussen de gewone burgerij en de adel die zich meer en meer privileges toe mat. Zie link "Oorzaken van de Franse Revolutie"
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

De Franse revolutie wilde een einde maken aan het absolutisme, volgens mij en anderen daarmee een einde aan de middeleeuwen maken. Maar iedere revolutie eet onvermijdelijk haar eigen kinderen op: Robespierre trok op een gegeven moment alle macht naar hem toe en begon een schrikbewind, de Terreur genaamd. Vergelijk met Suriname, ook daar heeft Bouta op een gegeven moment de macht naar zich toe getrokken en zijn camaraden doodgemaakt (bijv, Horb heeft zich aan het elastiek van zijn onderbroek opgehangen; in dit soort ongeuin was Bouta een meester)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Inderdaad, wat al is gezegd, Robbespiere sloeg door.
Hij werd op een gegeven moment zo paranoïde dat hij om de kleinste dingen mensen liet executeren. Het werd gevaarlijk om ook maar een klein beetje anders te denken. Zelfs sommige van zijn vrienden en kameraden moesten er aan geloven, omdat hun uitspraken of visies hem niet aanstonden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding