Waar komt de uitdrukking 'jemig de pemig vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De afgelopen decennia hebben Kees van Kooten en Wim de Bie maar liefst vijftig woorden aan onze taal toegevoegd, Dat is een ongeëvenaarde prestatie. Dit boekje vertelt het verhaal achter deze woorden. Toegevoegd na 37 seconden: Gevonden via bol.com

Bronnen:
Het boekje heet ook jemig de pemig

Van van Kooten en de Bie Toegevoegd na 2 minuten: Jemig de pemig | Ewoud Sanders de invloed van Van Kooten eb De Bie op het Nederlands Nederlands - Paperback | 2000 De afgelopen decennia hebben Kees van Kooten en Wim de Bie maar liefst vijftig woorden aan onze taal toegevoegd, Dat is een ongeëvenaarde prestatie. Dit boekje vertelt het verhaal achter deze woorden.

Het is eigenlijk een vloek verbastering van Jezus. Pemig rijmt leuk op tjemig. Of het door Koot en Bie het eerst gebruikt is weet ik niet. Toegevoegd na 21 minuten: 2e bron met bewijs dat het ook van Jezus komt

Bronnen:
http://books.google.nl/books?id=anPlAAAAMA...
http://www.encyclo.nl/begrip/jeetje

Jemig bestond al in de jeugd van Koot en Bie. De vijftiger jaren dus. Jemig is een verbastering van jezus, negt als jeetje of jeminee. Koot en Bie hebben er de pemig aan toe gevoegd.

Koos Koets, een "oudere jongere" was een typetje van Kees van Kooten. Beetje een type hippie die samen met Robbie Kerkhof (Wim de Bie) opkwam voor de oudere jongeren. Hij gebruikte vaak nieuwe uitdrukkingen, als "Jemig de pemig" en "Mozes Kriebel". Kijk de bron voor een filmpje van Koos Koets.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=WEs3rOCb7IU

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100