Wat betekent de volgende uitdrukking: Honden hebben bazen en katten hebben personeel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Honden luisteren naar je,als je zegt;zoek stok! gaan ze meest op zoek naar de stok...ze voeren je opdracht uit..Katten daarentegen doen dat niet,die miauwen voor de deur,die wij dan voor ze open doen,en miauwen weer als ze weer naar binnen willen en wij(het personeel) doen de deur weer open.Dus dat is in simpel hollands de uitleg van de uitdrukking:Honden hebben bazen en katten personeel.

Omdat een hond wordt gezien als een onderdanig dier. Hij leeft in een roedel met een roedelleider. Een kat laat zich niet leiden en bepaalt zijn eigen leven.

In 't algemeen: tussen de karakters van honden en poezen/katten ligt een wereld van verschil. Een hond laat zich graag leiden. Een poes of kat heeft dat eigenlijk niet. Die gaat z'n gangetje als het bakje voer maar op tijd aanwezig is.......

Hier een hele leuke link! http://ladycat.nl/Kattenweetjes/de_hond_heeft_een_baas_en_een_ka.htm

Een hond zal, mits goed getraind, doen wat jij van hem vraagt. Een kat zal eerder geneigd zijn jou zo te manipuleren dat jij doet wat zij (hij) wil.

"Wat betekent de volgende uitdrukking: Honden hebben bazen en katten hebben personeel?" Honden kijken tegen de mens (de baas) op; katten kijken op de mens (het personeel) neer...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100