Wat is een goed onderwerp voor een boek?

Voor kinderen rond de 12 jaar, het mag niet kinderachtig zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien over de middelbare school, dan leren ze meteen hoe het is daar. Het kan ook over kinderen gaan die het niet zo goed hebben thuis en zo belanden in verkeerde situaties. Of over gevaren op internet, zoals jongens die zich op msn anders voordoen dat dat ze zijn. Ik zou het sowieso over jongeren laten gaan, die tijd gaan ze namelijk tegemoet en het is dus spannend om daar over te lezen.

over liefde of het kan ook een spannend boek zijn zoals harry poter. Maar rond de 12 t/m oudere vinden veel mensen liefde boek leuk Toegevoegd na 1 minuut: ik ken eigenlijk niet zo veel boeken :P

Ik denk veel dingen uit 'deze' tijd. Bijvoorbeeld problemen thuis of op school, waar ze binnenkort, ze gaan waarschijnlijk bijna naar de middelbare school, zomaar mee in aanraking kunnen komen. Ook de (niet te ver gaande) liefde zou een goed onderwerp kunnen zijn voor een 12-jarige. Zolang het voor het kind niet te ver gaat, moet je vooral een onderwerp pakken dat het kind leuk vindt en niet een algemeen onderwerp, misschien vindt hij/zij er niet veel aan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100