Hoe komt het dat Harry Potter weer levend wordt nadat Voldermort hem vermoord heeft in The Forbidden Forrest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij heeft de Resurrection Stone in handen. Deze zat in de GOlden Snitch die Harry van Albus had ge-erfd. De Resurection stone is 1 van de 3 Deathly Hallows (de anderen zijn de cloak of invisibility en de Elderwand). Lees alles over de Resurrection Stone hier: http://harrypotter.wikia.com/wiki/Resurrection_Stone In het nederlands kan ik het niet vinden. Ken alleen de engelse boeken. Toegevoegd na 52 seconden: Met de Ressurection Stone word je Master of Death. Ofwel je kan niet (zomaar) dood.

Voldemort doodde Harry niet met zijn vloek. Hij doodde alleen zijn eigengemaakte horcrux die hij per ongeluk in Harry had overgebracht bij zijn eerste poging hem (toen hij nog kind was) te doden. De relieken van de dood beschermden niemand tegen de dood en waren niet in staat doden weer tot leven te wekken. Zoals Dumbledore ooit zei: geen enkele spreuk is in staat de doden tot leven te wekken.

Bronnen:
Harry Potter en de relieken van de dood

De uitleg in het boek is dat Harry niet sterft aan de Avada Kedavra vloek omdat Voldemort bij zijn herrijzenis gebruik heeft gemaakt van Harry's bloed. Hierdoor is Hij-die-niet-genoemd-mag-worden een soort van gruzielement voor Harry geworden. Door de vloek vernietigt de Heer van het Duister het gedeelte van zijn ziel dat zich aan die van Harry heeft gebonden. Een naar mijn mening logischer verklaring zou zijn dat Harry op het moment dat Voldemort de vloek uitspreekt meester is van alle drie de relieken en dus meester over de dood.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100