Wat is het verschil tussen het kinderversie van Harry Potter en die van de volwassenen?

beide boeken in het Engels

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die vraag stelde ik ook in de boekhandel. Het antwoord: de kaft..... De kaft bij de volwassen versie is wat zakelijker gemaakt. Blijkbaar vinden veel volwassenen die literatuur lezen een kleurrijke kaft behoorlijk 'not done'.... Voor de rest is er echt geen verschil. Echt Nederland als je het mij vraagt. (Probeer maar eens een Nederlandse uitgave van Lord of the Rings te vinden MET de prachtige tekeningen uit de Engelstalige hard cover boeken)

Dat staat bekent als Nederlandse betutteling

Makkelijker te lezen en de kaft

Het enige verschil is de kaft. Dit verschil schijn je overigens ook in een aantal vertalingen te hebben. Het heeft er mee te maken dat sommige volwassenen zich opgelaten voelden als zij bv in de trein een kinderboek zaten te lezen. (onzin als je het mij vraagt, ik zat altijd lekker met de felgekleurde kaften overal...)

Het verschil zit em inderdaad in de kaft. Wat befreft dat het echt iets Nederlands geloof ik niet. Want ook in Engeland waar het boek origineel vandaan komt, verschijnen de boeken met 2 verschillende soorten kaften. De ene wat donkerder en mysteriezer en de ander wat kleurrijker en vaak met de hoofdpersonen erop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100