ik ben opzoek naar de titel van een boek, herkent iemand de omschrijving?

het gaat om een boek dat ik een tijdje geleden een keer heb gelezen. Het is echt z'n typische treinroman. het verhaal speelt in engeland ergens in 1800. de "held" en een vriend bevinden zich op het platteland. als ze met hun koets reizen komen ze een klein meisje (tussen de 10 en de 13 jaar)tegen (weet niet meer zeker of het kind gewond of onderkoelt was). ze brengen haar thuis. het gezin van het meisje bestaat uit een vader (moeder overleden) en heel veel zussen, waaronder een tweeling. de vader is erg verstrooid en de oudere zussen runnen het huishouden. De held valt als een blok voor een van de zussen de "heldin". de zus is niet van plan toe te geven en doet van alles om te voorkomen dat ze voor de "held" valt.

wat ik me verder nog kan herinneren is dat het kleine zusje erg verliefd is op de vriend van de held en steeds verkondigd met hem te gaan trouwen.

oorspronkelijk is het in het Engels geschreven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vermoedelijk bedoel je "Little women" van Louisa May Alcott. Nederlandse titel: Onder moeders vleugels. Over de zusjes March en hun groei naar volwassenheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100