Welke boeken over encryptie kan ik gebruiken voor mijn werkstuk?

Ik ben bezig met een profielwerkstuk over encryptie en decryptie en we zijn op zoek naar informatiebronnen. Op dit moment hebben we een waslijst aan internet websites, daar hebben we dus geen gebrek aan, maar aan de boeken ontbreekt het. Weet iemand misschien informerende (niet verhalende) boeken die over dit onderwerp gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een lastig, vrij wiskundig, verhaal. Ik ga daarom in tegen je vraag en raad je toch een verhalend boek aan: cryptonomicon van neil stephenson. Spannend boek MET uitleg en algoritmes voor encryptie en decryptie. Ik meen mij zelfs te herinneren dat er Perl-scripts in zijn opgenomen ter illustratie van een aantal algoritmen. In de bron een link naar Bels en Knebel "Introduction to Cryptography". Dit is een tekstboek over cryptografie en bevat heel veel uitleg en voorbeelden van algoritmen. Toegevoegd na 24 seconden: Delfs en Knebel natuurlijk.

Bronnen:
http://books.google.nl/books?id=Nnvhz_VqAS...

Regulering van encryptie / Anne-Marie Kemna en Astrid Tuinder. Smaad, laster, discriminatie en porno op het Internet / Theo de Roos, Gerard Schuijt en Louisa Wissink. Alphen aan den Rijn [etc.] : Samsom BedrijfsInformatie, 1996. ISBN 90-14-05455-6. 256 blz.

Een goed boek op niveau is denk ik Frits Beukers - Getaltheorie voor beginners. Met name hoofdstuk 9 over encryptie is hierbij interessant. Daar wordt op heldere wijze de theorie achter "public-private key encryption" uitgelegd. Voor een meer algoritmische insteek kan ik je aanbevelen eens op een vergelijkbare vraag op StackOverflow te kijken. De boeken op youdzone zijn meestal van een wat hoger niveau, maar zeker de moeit waard om eens te bekijken. (zie links)

Bronnen:
http://stackoverflow.com/questions/4698878...
http://www.epsilon-uitgaven.nl/E42.php
http://www.youdzone.com/cryptobooks.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100