Waarom is dit boek zo duur ?

The Triune brain in evolution van Paul D. MacLean.
255 euro voor 700 pagina's lijkt me wel erg veel
Op amazon.com is ie zelfs nog duurder.

http://www.bol.com/nl/p/boeken-engels/the-triune-brain-in-evolution/1001004000794875/index.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wellicht omdat dit een zeer vooraanstaande wetenschapper is op een onderwerk waar nog niet zoveel over bekend is. Zijn werk is zeer vooruitstrevend en wordt door veel collega's als leidraad gebruikt. Daar mag hij wel enige eer aan behalen met zijn boek.

Omdat 't een groot, dik boek is met een kleine oplage. Veel krijgen voor je geld = duur. Iets zeldzaams kopen = duur. Beide factoren samen = extra duur :).

Ik denk dat het voor onderzoekers een "must have" is, en dat dat de prijs verklaart. 93% van de mensen die het boek op Amazon zochten hebben het ook gekocht, en dat is voor zo'n duur boek wel een *heel* hoog percentage.

Ik denk omdat die waardevol informatie bevat...

Kennelijk hebben mensen zoveel geld over voor dit boek en willen de schrijven en de uitgever zoveel geld voor het boek hebben.

Er zijn vele dure standaardwerken. Kleine oplage, veel inspanning verricht voor het schrijven. Het moet links om of rechts om zinvol zijn om een boek te schrijven.

Hij heeft veel onderzoek moeten doen om het boek te kunnen schrijven. Dat kost geld en wordt doorberekend in de prijs van het boek, maar als het een goed en heel uitgebreid handboek is dan is het dat ook wel waard.

Het is een hardcover en het is vakliteratuur.Bij Springer is het denk ik goedkoper.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100