is het verhaal dan nog "legaal" van mij als ik onderstaande doe?

ik heb een idee voor een boek wat ik aan het schrijven ben, ik heb alleen een idee en dat zijn zo ong. 60 boeken en 100 films gecombineerd en nog wat eigen fantasie. is het dan nog steeds legaal mijn verhaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zolang je niets letterlijk overschrijft is het legaal.

Jazeker, want er zijn genoeg boeken/films met gelijksoortige onderwerpen. En inderdaad, zolang je niets letterlijk overneemt kan het gewoon.

Zo werken volgens mij verreweg de meeste schrijvers. Dat levert dus geen problemen op met copyright. Letterlijk overnemen van tekst mag natuurlijk alleen als citaat, dus tussen aanhalingstekens en met bronvermleding. Succes! Toegevoegd na 5 uur: Of je. zoals Bliets stelt, schriftelijke toestemming moet hebben van de uitgever: dat geldt volgens mij alleen voor langere citaten (meer dan pakweg 3-4 zinnen).

Men zegt: beter goed gejat dan slecht bedacht. Daarbij raak je altijd geïnspireerd door andere boeken. Je mag zelfs stukken tekst overnemen mits je alles in de bronvermelding vermeld. Er is trouwens een man die een boek heeft geschreven met daarin geen enkele zin die niet geciteerd is uit een ander boek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100