Weet iemand een goed spiritueel boek (verhaal/roman)?

Heb zelf gelezen:
De celestijnse belofte, het tiende inzicht, shamballa, De alchemist, Het vijfde gezicht, Brida

Toegevoegd na 15 minuten:
De meeste spirituele boeken zijn studieboeken (zoals de nieuwe aarde). Dit wil ik niet meer.

Ik zoek echt een verhalenboek. Ik wil niet meer studeren, maar eens lekker ontspannen, opgaan in het verhaal en toch hier en daar iets oppikken op spiritueel gebied.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is niet het soort spirituele boeken dat je zoekt - en precies dat feit lijkt mij een uitstekende reden om ze eens te lezen. Beide heel toegankelijk. A Short History Of Nearly Everything Bill Bryson A Briefer History Of Time Stephen Hawking Twee heel toegankelijke boeken (vooral het eerste), geschreven door twee zeer grote namen. Lees de beide Wikipedia-artikelen voor een beschrijving van de inhoud van deze boeken.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Briefer_His...
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Short_Histo...

De naam van de roos van Umberto Eco.

Robert M. Pirsig - Zen en de kunst van het motoronderhoud Herman Hesse - Siddharta - Narziss en Goldmund

De profeet van Kahlil Gibran... Aldus Sprak Zarathustra - FriedRiech Nietzsche... De Gebroeders Karamazow - Fejodor Dostojewski... Het boek van Mirdad - Milhail Maimy...

De snelweg naar verlichting Isabel Losada Toegevoegd na 2 minuten: Omschrijving door de schrijfster: Ken je van die mensen die altijd maar opgewekt en optimistisch zijn? Misselijkmakend toch? Ik wil ook zo iemand worden .. Ik wil uitvinden hoe je een compleet, rijk en domweg gelukkig leven kunt leiden. Dat is mijn doel. Verlichting. Zo begeeft Isabel - koffieverslaafd, sceptisch en allergisch voor welke vorm van sport dan ook- zich op de fiets naar verlichting. Het begint met een Insight-cursus, waar mensen met badges rondlopen in een poging te leren "delen met elkaar" , en diep in de ziel te kijken van een ander. Hoewel ze moet lachen , raakt ze toch geintrigeerd en wil meer weten. Dus gaat ze o a naar een "Innelijke godin- workshop" en laat ze haar darmen uitspoelen ( pijnlijk) en volgt ze een tantrische seks- cursus. Jajaja.Ze is vaak oneerbiedig, maar ook onbevooroordeeld, grappig en heel eerlijk. Hierdoor is dit boek een leerzaam verslag voor een ieder die zich ooit heeft afgevraagd wat al dat "New-Age gedoe" nu eigenlijk voorstelt.

Ik ben zelf helemaal fan van de boeken van Loes van Loon. * Door licht verbonden. * In liefde zal men wederkeren. * Wij zijn allen op weg naar vervolmaking. * U wordt gedragen door onze liefde. *Dolende zielen worden gered. Het valt moeilijk uit te leggen, je moet ze gewoon gelezen hebben. Vooral als je iets op wilt pikken op het spirituele vlak, het hoe en waarom. Makkelijk en begrijpbaar te lezen. Bol heeft ze, maar ook de bieb.

Marianne Frederiksson-Het zesde zintuig Ik lees zelf normaal gesproken vooral thrillers. Maar dit boek heeft indruk op me gemaakt. Een spiritueel verhaal prachtig geschreven door Marianne Frederiksson. Het gaat over twee kinderen in een dorpje die op een of andere manier geestelijk met elkaar verbonden zijn en samen spirituele dingen beleven. Zie hieronder bij bron de beschrijving bij bol.com

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/boeken/zesde-zintu...

de boeken van Emed vind ik zelf erg mooi, zijn geschreven door mevrouw Mulder-Schalekamp.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100