Kent iemand goede literatuur boeken van verhalen die zich rond de middeleeuwen afspeelt ?

Ik heb er 4 nodig en één moet uit de tijd 1800 komen en één uit de 18e eeuw.

Bedankt!

Toegevoegd na 7 uur:
Ja sorry ik heb het waarschijnlijk niet goed toegelicht, maar er moeten 3 uit de middeleeuwen komen en 1 die zich afspeelt in de 18e eeuw of 1800 (dat ben ik vergeten).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De middeleeuwen zijn niet de jaren die jij beschrijft, maargoed. Een schitterend gebrek van Arthur Japin speelt zich af rond 1730. Geweldig boek.

Marieke van Nimwegen is wel wat ouder maar toch literatuur Toegevoegd na 42 seconden: begin 16e eeuw

Voorlopig deze boeken uit de Middeleeuwen: Karel ende Elegast stamt uit ca. 1270 http://nl.wikipedia.org/wiki/Karel_ende_Elegast Mariken van Nimwegen speelt zich af rond 1518 http://nl.wikipedia.org/wiki/Mariken_van_Nieumeghen Tijl uilenspiegel is van rond 1500 http://nl.wikipedia.org/wiki/Tijl_Uilenspiegel Er is een serie boeken van de Engelse schrijfster Ellis Peters (vertaald) die zich afspeelt in de 12e eeuw. Het zijn detectives rond een monnik: Broeder Cadfael

De Leeuw van Vlaenderen of de Slag der Gulden Sporen (meestal kortweg "de Leeuw van Vlaanderen" genoemd) van Hendrik Conscience (1838). Het boek vertelt het verhaal over de Guldensporenslag in 1302 Toegevoegd na 2 minuten: Je kan hem gratis downloaden bij het "Gutenberg project" http://www.gutenberg.org/ebooks/15682 Toegevoegd na 13 minuten: Als het ook vertaalde literatuur mag wezen, dan kan je ook denken aan: * Ivanhoe (van Sir Walter Scott uit 1819) * Notre Dame de Paris (van Victor Hugo uit 1831)

De Middeleeuwen, dat is wel vroeger, hoor dan de jaren 1700-1800. Zoek je jeugdboeken of literatuur voor volwassenen? Ik geef je hier enkele jeugdboeken: Middeleeuwen: Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman Hanne Simonsdochter van Thea Beckman Het duivelskind van Kolet Janssens Bieke van Antwerpen van Christine Meerbeke De schreeuw van Katelijn van Maria Jacques 1700-1800 Verdwenen vaders van Janne Ymker Zwarte sneeuw van Simone van de Vlugt De bende van Jan de Lichte van Louis Paul Boon Vogels voor de kat van Jessie Marijn De bende van de bokkerijders van Ton van Reen Geniet ervan!

Reineard de vos

Jeugdboeken zijn hierboven al gegeven, als je wat verder door wilt: de boeken van Monaldi en Sorti. Heerlijk spannend leesvoer! Toegevoegd na 1 minuut: En literatuur.

ligt eraan wat je interessant vind he... Koning arthur is intressant, inkoppertje natuurlijk... ik las altijd de dingen waar een film over gemaakt was...maak het zoveel makkelijker, ik adviseer je wél om dan ook écht het boek te lezen he..;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100