Wat is een goed equivalent van Bret Easton Ellis?

Wat zijn goede boeken/is een goede schrijver om te lezen wanneer men alle boeken van Bret Eason Ellis (Less than zero, american psycho, glamorama etc) heeft gelezen en meer van hetzelfde soort literatuur wilt lezen?

Toegevoegd na 29 seconden:
Eason = Easton

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou voor de nieuwe generatie Amerikanen gaan. Denk aan Douglas Coupland (o.a. bekend van Fight Club), Jay McInnery (lijkt wel wat op Ellis, zeker qua thematiek), Jonathan Saffran Foer (iets zwaarder, maar prachtig), Nicole Krauss (idem), Steve Tolz (uit Australië), DBC Pierre, Christos Tsiolkas (The Slap is een mooie afrekening met een bepaald milieu, a la Ellis) of de meer recente William Gibson romans (schreef voorheen SF, nu niet echt meer). Maar er wordt zoveel goeds geschreven in dit taalgebied, dat de vraag bijna niet te beantwoorden is. :-S Toegevoegd na 18 uur: Palahniuk is inderdaad (zie reactie hieronder) de schrijver van Fight Club. Foutje!

Als je houdt van Bret Easton Ellis, vind je de boeken van Irvine Welsh denk ik ook goed. Misschien ken je de film "Trainspotting", dat is een verfilming van een van zijn boeken. Welsh staat bekend als een zogenaamde "undergroundauteur" en heeft een behoorlijke reeks boeken geschreven. Behalve Trainspotting zijn o.a. ook Acid House en Lijm bekend. Voor meer info en zijn gehele bibliografie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Irvine_Welsh

Jay McInerney : Story Of My Life, Bright Lights Big City De schrijvers kennen elkaar en ik geloof dat er een karakter van Story Of My life voorkomt in Glamorama en American Psycho : Allison Poole. Dan kan ik Chuck Palahniuk erg aanraden en inderdaad de nieuwe generatie amerikanen zoals Douglas Coupland (All families are psychotic, but no family is as psychotic as your own) Veel plezier

George Bataille, de Sade, the picture of Dorian Gray van Oscar Wilde, Histoire d'O van Anne Desclos, Jerzy Kosinski zijn allemaal schrijvers van iets langer geleden maar volgens mij is B.E E. hier wel schatplichtig aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100