Hoe kan ik verder schrijven/verbeteren op/van dit zinnetje?

Hij zag een grote witte kast staan, vol met spullen, variërend van beeldjes tot boeken tot foto’s.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het voor een verhaal is, licht dan zoveel mogelijk details toe. Wat was het materiaal van de kast? In welke staat was deze? Hoe groot? Waren de spullen stoffig, goed onderhouden, stonden ze netjes opgesteld of door elkaar? Wat stond er op de foto's? Toegevoegd na 5 minuten: Laat de lezer geen andere keus dan zich voor te stellen wat je beschrijft.

Ik zou de eerste "tot"vervangen door "en". 2x Tot achter elkaar is niet mooi

ik adviseer: Hij zag een grote volle witte kast staan, Met spullen zoals, Beeldjes, boeken en foto's

Bedoel je dit? (op het gevaar af dat ik weer overladen word met minnetjes. Bij voorbaat dank:-) De beeldjes waren zo te zien meegenomen als souvenirs van verre reizen, de foto's, in houten en aluminium lijstjes, duidelijk een verzameling familieportretten en herinneringen aan gelukkige en mooie momenten uit het verleden. Meerdere planken waren gevuld met boeken, gidsen en naslagwerken. Wat vooral opviel was de voorkeur voor Nederlandstalige schrijvers en de grote collectie woordenboeken en reisgidsen.

Hij zag een grote witte kast staan, vol met spullen, variërend van beeldjes tot boeken en foto’s. alleen het woordje tot vervangen door en. dan loopt de zin wat beter.

Hij zag een grote witte kast staan, vol met waardevolle spullen, o.a. oude wetenschappelijke boeken, over de flora en fauna van ons vaderland,waarvan de tekst luide: MET GEVEDERDEN VLEUGELS,verder nog boeken over astrologie en zoölogie. Wat mij het meeste bij is gebleven was het boek over natuurkunde, waarin de onderandere de wet van Archimedes en de wet van boyle en nog diverse andere wetten werden uitgelegd. verder stonden er nog diverse zeer oude vazen welke in de tijd van Napoleon met de soldaten mee naar ons land genomen waren,want er lagen ook nog diverse sabels bij welke in die tijd gebruikt werden.Ook lagen er nog gouden sierraden welke misschien wel door zijn bedoveroma gedragen werden toen zij met haar echtgenoot in het huwelijktrad. Zoiets zou ik er van maken.

Hij zag een grote witte kast, vol met spullen, beeldjes en boeken en ook foto’s.

Ik zou niet zeggen: 'hij zag', want het feit dát hij de kast zag, blijkt (neem ik aan) al uit de beschrijving. Misschien zoiets als dit... Tegen de muur stond een grote witte kast. In de open vakken lagen meerdere, slordig opgestapelde, boeken. De ruimte tussen de boeken was volgestouwd met allerlei prullaria.

Hij zag een grote witte kast waarvan de deuren open stonden. De kast was volgepropt met van alles en nog wat. Blijkbaar was er iemand aan het opruimen geweest en had alles wat uit het zicht moest in de kast gestopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100