Heb je wel eens een boek gelezen waarbij je een traantje moest laten?

Ik had het bij mooi meisje, mooi sjaaltje. Baalen - Mooi sjaaltje - mooi meisje


Op een herfstmorgen zegt een helikoptervlieger van de Koninklijke Luchtmacht zijn vrouw gedag voor een routinevlucht. 'Doe voorzichtig', zo klinken wederzijds de laatste woorden. Ze zijn nog geen twee jaar getrouwd en stapelgek op elkaar.

Een paar uur later stort de vlieger neer; materiaalbreuk. Ze mag hem niet meer zien. De vrouw is verdoofd, lamgeslagen, leeg, alles is zinloos. 'Ik ben niet meer compleet. Mijn andere ik is van mij afgescheurd.'

Ze begint aan een dagboek. Anderhalf jaar lang schrijft ze en het wordt een aangrijpend verhaal. De onopgesmukte, eerlijke en authentieke wijze waarop dit dagboek is geschreven, maakt het een diepmenselijk document, dat de auteur aanbiedt aan lotgenoten, die ook met een plotseling verlies worden geconfronteerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik had het bij een boek van mijn literatuurlijst op de Havo: Schoolidyllen van Top Naeff. Niet gewoon een traantje, tranen met tuiten. Heb het boek uitgelezen terwijl ik in bed lag... Nooit doen: De volgende morgen met hele dikke ogen naar school. Mijn moeder heeft het boek later ook gelezen en ook bij haar stroomden de tranen. Ik heb het boek een paar jaar later herlezen en wederom was het raak. Heel mooi, ontroerend boek.

Alleen op de wereld.

Nee, maar wel regelmatig een windje :-)

nog nooit, wel bij films, wel bij muziek, boeken raken me niet zo

Ik had het bij 'Er komt een vrouw bij de dokter' van Kluun.

komt een vrouw bij de dokter en het vervolg daarvan :de weduwenaar

Ja, Ward Ruyslink - Wierook en tranen

Jane Austen - Pride and Prejudice.

blauwe plekken als kind. verder niet.

Ja, maar helaas schieten me even geen titels te binnen.

De titel kan ik even niet meer opkomen, maar ik las een boek van een model (Petra ?) die de tsunami had meegemaakt en overleeft, schitterend boek om te lezen ! Toegevoegd op 25-05-2009 08:03:12 Ben even gaan googlen: Het boek heet: Vaarwel mijn liefste van Petra Nemcova

Ja, laat wel eens een traantje. Vooral bij waargebeurde verhalen over kindermishandeling of andere gruwelijkheden

Ja, ik had dat toen ik rond de 10 jaar was bij een boek over dolfijnen (ik was/ben helemaal fan van dolfijnen/orka's) en toen was er een stukje dat de rugvin werd afgehakt. Toen schrok ik zo erg dat ik naar beneden was gelopen, huilend en in de war.

Ramar,het konijntje met de regenboogvleugels. Is een heel mooi spiritueel verhaal, heel lieflijk geschreven. Heb ooit dat boek gehad maar ben hem kwijt en is nu nergens meer te krijgen.

Jup. Ik lees veel, en kan me helemaal verdiepen in een boek - het komt dus best wel eens voor dat ik zit te huilen tijdens het lezen. Drie boeken waarbij ik het me nog goed kan herinneren: Niemandsland - Guurtje Leguijt (gebaseerd op het leven van een van mijn vrienden - als je het boek kent snap je dat ik huilde...) De Laatste Zondeneter - Francine Rivers Bevrijdende Liefde - Francine Rivers

Tot nu toe het eerste boek waarbij ik een traan heb gelaten is "Komt een vrouw bij de dokter" van Kluun. Dat was verassend en had nooit verwacht dat ik dit bij een boek zou kunnen hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100