Hoe heet dit soort tekeningen?

Alles heeft een naam. Ik wil weten in welke categorie dit kunst hoort. Meestal is het met krullen, bloemen, klimop-achtig dingen en het is alleen maar een silhouet van de bv. bloem of klimop. (paar foto's heb ik zelf gemaakt sorry als het niet zo zichtbaar is)

Toegevoegd na 2 minuten:
http://yfrog.com/5oafb0229j

http://yfrog.com/05afb0226wj

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou zeggen dat het de rococo-stijl is, met veel krullen en tierlantijnen. http://www.encyclo.nl/begrip/rococo

Duidelijk rococo stijl: http://www.istockphoto.com/stock-illustration-3731683-seamless-rococo-floral-damask-patterns.php

Gezien de overdaad aan bloemen en franjes geef ik Lavender en Rose helemaal gelijk met hun rococo. Echter tegenwoordig noemen we deze patronen barok.

Bronnen:
http://images.google.nl/images?q=barok
http://images.google.nl/images?q=baroque

Deze patronen worden ook vaast 'damask' of 'damast' genoemd. Zoek maar eens op google! Toegevoegd na 1 minuut: Damask: http://www.google.nl/images?um=1&hl=nl&biw=1376&bih=800&tbs=isch%3A1&sa=1&q=damask&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= Damast: http://www.google.nl/images?hl=nl&q=damast&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1376&bih=800

ik zeg barok, maar goed, wie ben ik?

Decoratie met bloemen is door de eeuwen heen gebruikt in tapijten, gebouwen, behang. Jouw voorbeelden zijn allebei patronen met bloemen, maar het lijkt me niet dezelfde stijl.

Dit soort tekeningen zijn achtergrond tekeningen omdat deze herhalen en op elkaar aansluiten. Deze kunstvorm bestempel ik als,: -de onderste als "barok", niet als rococo, omdat de vormen te bombast zijn, "rococo"-vormen zijn véél verfijnder en subtieler. -de bovenste bestempel ik als "Art Deco" de navolger van Jugendstil of Art Nouveau, welke een bloemenstijl zijn.

jügendstill????

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100