Hoe werkt het als een in opdracht geschilderd schilderij niet bevalt, financieel gezien?

ik denk er over een jonge schilder te vragen mijn katten te schilderen.
hij is geweldig in het schilderen van koeien, maar katten zijn geen koebeesten.
natuurlijk komen we van tevoren een prijs overeen.
maar wat als ik het niks vind?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik begrijp je dilemma en natuurlijk kan je dat eerlijk zeggen en hem een voorstel laten doen, maar... Een schilder zet zijn visie op het doek en dat moet je ook respecteren. Als hij net zo veel van katten als van koeien houdt zal het best goed komen, maar ik moet ook even denken aan de mensen die zich laten portretteren en dan vinden dat ze er niet zo goed af komen als het beeld wat ze van zichzelf hebben. Jij houdt van je katten en dan loop je altijd het risico dat jij ze mooier ziet dan een ander.

ik zou daar van te voren afspraken met hem overmaken misschien dat je kunt zeggen als het niet bevalt je wel zijn materiaalkosten vergoed maar niet de uren die hij ermee bezig is geweest

het zou lullig zijn om hem helemaal niks te geven, maar aan de andere kant, het bevalt je niet. misschien een idee om hem dan de helft ofzo te betalen?

Katten zijn geen koebeesten. Bedoel je daar mee,dat je katten te beweeglijk zijn? Een paar foto's maken van de katten en daar van af de beestjes schilderen is wellicht de oplossing?

Dat bepaald de afspraak die je met de schilder maakt. Je kunt ook een foto naar China sturen en je katten daar laten naschilderen. Kost bijna niets en het zijn ware artiesten daar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100