Hoe bak je klei in een normale keukenoven?

Het is klei dat we bij een stand hebben gevonden aan de maas. Krijg je dit hard in een normale oven die tot 250 graden gaat?? Zou het eventueel uit zichzelf hard worden of moet je het echt bakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rivierklei laat zich niet in een huishoudoven bakken. De temperaturen die nodig zijn kunnen niet bereikt worden. Aardewerk: 950°C en 1150°C. Steengoed: 1150°C en 1350°C. Porselein: 1250°C en 1400°C. Ook de opwarmtijd en afkoelperiode luisteren nogal nauw. Toegevoegd na 2 uur: Droge klei wordt hard, maar is dan wel kwetsbaar. Wanneer je iets wilt boetseren wat dunne stukjes heeft, (bv. oortjes van beest ) dan breekt dat erg gemakkelijk af. Ook is de gedroogde klei nog wateroplosbaar. Dus het is zeker niet als plantenpotje te gebruiken.

Bronnen:
http://educatie.ntr.nl/thuisboetseren/1017...
http://www.klei.nl/forum/o/842/rivierklei

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100