Hoe maak je zelf pigment uit voedsel/planten?

Ik maak meestal mijn eigen verf. Ik heb wel genoeg pigmenten in huis (gekochte) maar ik wil ook weten hoe je zelf,uit voedsel enzo, dit kan maken. maar na een tijdje surfen op het internet kon ik dit nergens vinden (of ik zocht niet goed) weet iemand misschien hoe dit moet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kardinaalskleding wordt met speciale verf gekleurd. Hiervoor gebruikte men de kleurstof(pigment) die vrijkwam bij verwerking van een karmozijnbes. Zoek eens bij karmozijnbes. Toegevoegd na 3 uur: dit vond ik later:Dirk9220 June 5, 2011 at 11:18 am · Reageer @ Sanne : centrifugeren heeft als risico dat je pitten beschadigt en dat alsnog gifitge bestanddelen in het sap terechtkomen. En koken in water heeft hetzelfde nadeel. Het eenvoudigste zal m.i zijn om de bessen in een neteldoek te persen. Waarschijnlijk hou je er dan een mooie blauwe neteldoek aan over, maar dan heb je het puurste sap zonde rdat je kans loopt om de pitten te beschadigen...

Alle stoffen die je met een vijzel tot een fijn poeder kan wrijven, kan je als pigment gebruiken. Als je bladeren of schors wilt gebruiken, moet je deze eerst erg goed drogen. Steenachtig materiaal kan je direct verwerken. Je moet er niet vanuit gaan dat je de zelfde consistentie krijgt als verf uit een tube. Niet alle stoffen zijn kleur vast. Zouden zomaar kunnen verschieten van kleur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100