Is dit een zelfportret?

Toegevoegd na 9 minuten:
Het is gemaakt door ene Roy Lichtenstein. Een man dus.. Is het per defenitie dan geen zelfportret meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Roy Liechtenstein, kunstenaar uit de Pop art. Hij heeft heel veel van dit werk gemaakt: cartoonesk met zwarte lijnen. Hij inspireerde zich op reclames en cartoons (strips) in Amerika, als uiting van de consumptiemaatschappij. De striptekeningen vergrootte hij heel sterk uit, zodat de toenmalige druktechniek ook duidelijk werd. Dat zijn de stippen en de nulletjes. Dit is dus geen zelfportret, maar een vergroting van een striptekening, of deel van een sttriptekening. Een andere Pop art kunstenaar was Andy Warhol. Die zette onder andere Marilyn Monroe en koningin Beatrix in uitvergroot raster en diverse keuren.

Dat ligt eraan wie dit getekend heeft.Als dat deze mevrouw is dan zeg ik ja.

Dat ligt eraan of de maker van dit portret een blonde vrouw met volle lippen is.

Nee, het is geschilderd door Lichtenberg en dat is een man Toegevoegd na 17 minuten: Roy Lichtenstein bedoelde ik Toegevoegd na 20 minuten: Je hebt gelijk. Wat je ook schildert, het kan altijd een zelfportret zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Roy_Lichtenstein

Als de maker zichzelf hiermee bedoelt/vastlegt dan kan het een zelfportret zijn. De kunststroming waarin het zelfportret gemaakt wordt is niet belangrijk. Zo zijn er realistische en abstracte zelfportretten. Ik geloof dat deze afbeelding tot de stroming pop art behoort. Ook in deze stroming kan een zelfportret voorkomen.

het zijn eentjes en nulletjes, meer niet.

misschien ziet hij zo zichzelf,dan is t wel een zelfportret

Wanneer die Roy een travestiet is wel ja.

Nee, Roy Lichtenstein heeft mijn vriendin getekend.

ik denk van niet omdat het te veel op een srip lijkt maag alles kan

Nee. Dit is een van de pop art werken van Roy Lichtenstein en hij heeft veel van dit soort werk gemaakt. Een zelfportret is een portret dat een kunstenaar van zichzelf maakt. Om dit te bereiken wordt traditioneel voor een spiegel geposeerd, maar tegenwoordig, met het vervagen van de grenzen tussen de kunstdisciplines, kan dat bijvoorbeeld ook een filmcamera zijn. Geschiedenis: Het afbeelden van de kunstenaar wordt pas interessant op het moment dat de kunstenaar meer wordt dan een ambachtsman. Naarmate de waardering voor het kunstenaarschap toeneemt, neemt ook de status van de maker toe. Vandaar dat in de renaissance, waar deze ontwikkeling voor het eerst zichtbaar is, de eerste zelfportretten ontstaan. Toegevoegd na 33 seconden: http://www.kunstbus.nl/kunst/roy+lichtenstein.html

Als de schilder denkt dat ie een zelfportret maakt is het dan ook een zelfportret. Want misschien wou Roy van Lichtenstein wel van geslacht veranderen. Wie weet. Er zijn ook zelfportretten waarvan de gezichten verminkt zijn wegens hun zelfbeeld. Ook dit zijn zelfportretten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100