Op TV zie je heel erg vaak dat ze een 3D effect geven aan 2D foto's. Hoe heet dat, waarom doen ze dit en verliezen ze hier geen informatie mee?

Ik zal proberen te beschrijven wat ik bedoel.
Dan zie je een (oude) foto op TV, en dan verschuift de camera, en dan zie je de onderwerp op de foto die zich op de voorgrond bevind verschuiven ten opzichte van de achtergrond.
Dit is echt een hype wat ik de laatste jaren HEEL erg vaak zie op de TV. Dus blijkbaar zijn ze van mening dat het publiek dit mooi vind. Zelf denk ik bij mezelf: Dit is fake! Ze zitten allerlei truken uit te halen met de foto, terwijl ik gewoon de originele foto wil zien!
Ik vraag me ook af hoe ze dit doen? Want als de voor en achtergrond ten opzichte van elkaar verschuiven, dan zie je details van de foto tevoorschijn komen, waar komt die informatie dan vandaan?

Als laatste, hoe heet dit effect?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een 3D Ken Burns effect, en het is een voornamelijk handmatige bewerking waarbij objecten uit een foto geknipt worden, en de achtergrond weer ingevuld wordt. Op http://vimeo.com/35979833 vind je een tutorial. Toegevoegd na 4 minuten: Informatie gaat niet verloren, hooguit wordt er informatie bijverzonnen (of uit andere foto's gehaald). Als het subtiel gedaan wordt vind ik het eigenlijk best mooi, de TV makers vinden dat waarschijnlijk ook en daarom wordt het gedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100