Van wie is dit schilderij?

Ooit eens tegengekomen in een museum in Istanbul.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan van een lokale Turkse kunstenaar zijn, of van een andere kunstenaar waar we hier in Nederland nog nooit van hebben gehoord. Weet je wat ik in zo'n geval zou doen? Ik zou via internet op zoek gaan naar dat Turkse museum. De meeste musea hebben ook een Engelse website, dus dan weet je waar het over gaat. Zoek op de website een mailadres en stuur een Engelse mail met deze afbeelding er bij. Vertel dat je zoiets ooit in hun museum zag en dat je graag meer wilt weten over deze kunstenaar. Als jij jou enthousiasme over dit schilderij ook maar een klein beetje kunt verwoorden, durf ik te wedden dat je antwoord krijgt. Succes!

Eens met Manjo, er is een kans dat de maker van dat schilderij niet bepaald bekend is. Je kan beter naar een online-community stappen die meer kunst kenners heeft. Toegevoegd na 1 minuut: Althans, als contact op nemen met het museum zoals Manjo aan gaf niks opleverde ;)

Als je nog weet welk museum het was dan kun je gaan googelen op Virtual Musea Istanbul en het desbetreffende museum aanklikken, vaak kun je dan ook de kunstwerken bekijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100