hoe verkoop je kunst ?

kunst is toch niet commercieel dat kan je toch niet verkopen, hoe zit dat dan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om kunst te verkopen heb je mensen nodig die zakelijk zijn. Zij zorgen voor de commercie. Een spijkerbroek is ook niet commercieel en wordt wel verkocht, ook aan mensen die er al 4 , of 20 hebben. Bijvoorbeeld.

Via kunsthandel. Kunst is wel degelijk commercieel.Zie Rembrandt

Het is een mooie gedachte, dat kunst niet commercieel zou zijn. Want dan stel je eigenlijk dat kunst niet van geld afhankelijk zou moeten zijn, en dat een kunstwerk dat, in geld gemeten, niets waard is, toch waardevol is. Toch werkt het in de praktijk niet zo. Iemand die ervoor heeft gekozen, om kunstenaar van beroep te zijn, zal geld moeten verdienen, om in zijn levensonderhoud te voorzien. Er zijn mensen die vinden dat b.v. de overheid kunstenaars financieel zou moeten ondersteunen, zodat ze vrij zijn om die kunst te maken die ze willen, ongeacht of het (financiele) waarde heeft of niet. Dat kan goed zijn, maar heeft ook veel nadelen. Kunstenaars gaan dan dingen maken, waar geen vraag naar is, en dat komt de kwaliteit van de kunst ook niet ten goede. Daarom kiezen we voor een tussenvorm. Soms financiele ondersteuning, voor kunst met kwaliteit, zoals b.v. een boeken- of schrijversfonds, filmfonds en regelingen voor startende kunstenaars, en soms gewoon de keiharde werkelijkheid. D.w.z. als je zo graag kunstenaar wilt worden, zul je zelf moeten zorgen voor brood op de plank. Dat laatste betekent gewoon dat je kunst moet maken die iets waard is, en als dat je niet lukt, moet je een ander beroep kiezen.

Via een kunstgalerie. Een galerie is gespecialiseerd om kunst te verkopen. Zij hebben een klantenbestand opgebouwd en kennen hun interesses. Zij verzorgen een expositie met een opening waarvoor zij behalve hun klanten ook de pers uitnodigen. Hun expositie wordt opgenomen in agenda's en zij verzorgen soms een advertentie. Het is hun beroep om kunst te verkopen, daar leven ze van en ze hebben er verstand van. Dus daar heb je de meeste kans! Als je werk goed genoeg is tenminste... Toegevoegd na 2 dagen: Een galerie moet ook kunnen bestaan dus er wordt over het algemeen provisie in rekening gebracht over het verkochte werk (zo.n 40%) en/of ook een vast bedrag om te mogen exposeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100