Is het schadelijk om zonder mondkapje graffiti te spuiten?

.

Toegevoegd na 7 minuten:
En wat kunnen de gevolgen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

in 1 woord:JA! waarom zouden er anders kapjes zijn?

Ja, want de spuitnevel verwaait, en zonder kapje kan het dus zijn dat je fijne deeltjes inademt.

Ja, maar ook met mondkapje, want dat stopt de schadelijke dampen van de verf niet. Alleen dit soort dampmaskers zijn veilig:

Er zitten oplosmiddelen en fijn verdeelde verfdeeltjes in de spray. Deze kunenn mogelijk in je longblaasjes gaan zitten en komen er niet meer uit. Toegevoegd na 12 minuten: mogelijke gevolgen: geirriteerde luchtwegen, stoflongen en bij veelvuldig gebruik verhoogde kans op longkanker.

Ja, als je regelmatig graffiti spuit zonder mondkapje dan is het schadelijk! Gevolgen op lange termijn kan kanker zijn, maar ook vergeetachtigheid kan optreden! En diverse andere kwalen die opgewekt worden door het gif dat je inademt!

Als ik jouw vraag goed lees , zou ik het zonder mondkapje doen. Kan geen kwaad.

graffitispuiters zijn spuitbussen met drijfgas onontbeerlijk. Sinds enkele jaren is bewezen dat drijfgassen heel schadelijk zijn, zowel voor de mens als voor het milieu. Voor de mens kunnen deze stoffen tot longziekten leiden en zelf Longkanker ook zijn er al redelijk veel gevallen bewezen dat mensen er leukemie van kunnen krijgen of andere zeldzame bloedziekten. Mondkapje is in de meeste gevallen zelfs niet voldoende omdat de stofdeeltjes te dun zijn als je spuit, dus je zal best een speciale masker dragen en geen mondkapjes. Groeten Ritchie

graffiti spuiten kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Zorg daarom dat je een gasmaker hebt mer een dampfilter (dit is voor de schadelijke drijfgassen) en een deeltjesfilter (dit is tegen de schadelijke verfdeeltjes). Een mondkapje heeft helemaal geen effect en is gemaakt om bv zaagsel op te vangen. Voor overige graffiti vragen kan je ook altijd kijken op http://www.ikwilgraffiti.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100