Ik zoek indrukwekkende schilderijen/plaatjes??

Voor school moet ik een plaatje/schilderij zoeken wat mij wat doet. Ik weet wat ik zoek alleen weet ik niet waar ik het kan vinden of hoe het heet. Ik zoek schilderijen/plaatjes waar veel in gebeurt. Van die schilderijen/plaatjes waar je heel lang kan naar blijven kijken, en steeds weer iets nieuws ontdekt/ziet. Ik heb bijv. ooit een schilderij gezien wat 1 van onze leraren op school gemaakt heeft, wat ik heel indrukwekkend vond. Je zag er mensen op, maar ook veel skeletten. Overal in het schilderij gebeurden iets. Hij vertelde er ook wat bij. Het was een soort 'strijd tegen de onderwereld' zei hij. Het maakt niet uit welke status je had, legde die uit. Je zag bijvoorbeeld, een koning die werd meegetrokken. En een moeder, met een kind, maar ook 'gewone' mensen die werden meegetrokken door de skeletten 'de onderwereld'. Er gebeurt veel, en het heeft ook nog een betekenis. Weet iemand waar ik dit kan vinden, of kent er een paar??
ps. Ik kan geen geuploaden plaatjes zien, dus gelieve een link ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Google eens op Jan Steen en zijn rommelige vertrekken. Hij schilderde altijd troep overal in huis en op vloeren. De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn is ook een schilderij waar erg veel op is te zien.

Kijk eens naar afbeeldingen/schilderijen van: Avercamp (De Stomme van Campen)Dikwijls winterse taferelen om en rond bevroren water. Pieter Breughel Jeronymus Bosch (Jeroen Bos)( beetje surrealistisch) of iets recenter (eind 19e eeuw ongeveer): als je van de antieke Zweedse sfeer houdt, zoals ik.. prenten van Carl Larsson. In Nederland is deze nog niet echt overbekend. In Zweden is het een grootheid. Een begrip en terecht.Vooral zijn familieplaatjes zijn een lust voor het oog en kunnen eindeloos ' pakken' . Ik ben geen doorstuurder van linkjes, maar als je de namen googlet, kom je er ook!

Vind je dit wat? Giuseppe Arcimboldo

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100