Hier staat het eigenlijk al:
http://www.nrgboost.nl/blog/bulken-de-complete-handleiding/
Bulken, hoe doe je dat?
Hoewel het concept eenvoudig is, je eet meer dan je nodig hebt om te blijven waar je nu bent (homeostase), is de uitvoering net wat lastiger. Je doet het tegenovergestelde van cutten eigenlijk: je eet nu 200-500 calorieën boven je behoefte .
Hoewel je ervoor kunt kiezen om de kans aan te grijpen om nu maar alle slechte dingen te eten, omdat je daar voor de zomer geen kans toe had, zou ik dat afraden. Niet alleen vanwege de overduidelijke nadelen voor je gezondheid, maar ook omdat de resultaten minder goed zullen zijn.
Hoe meer suikers je naar binnen werkt, hoe hoger je insulineresistentie, en hoe eerder je dus vet aanzet, en hoe lastiger het er weer af gaat. Om maar iets te noemen. Vandaar dat ik absoluut zou aanraden om zoveel mogelijk calorieën uit "schone" bronnen te halen, zoals: rijst, havermout, brinta, eieren, melk*, (goede) weightgainers, etc. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je vooral kwaliteitsmassa wint.
Ik lees daar niet zo'n groot verschil tussen bodybuilen en bulken:
Het doel van de bulk is, zoals het woord al aangeeft, massa aanzetten, groot worden! Het liefst kom je zoveel mogelijk spiermassa aan, tegen zo min mogelijk vet.
Dat is toch wat bodybuilders doen?