Hoe kan ik zorgen dat een nieuwe vulpen soepeler schrijft?

Hoe kan ik zorgen dat een nieuwe vulpen soepeler schrijft? Ik heb een vulpen gevonden die nieuw is, maar hij lijkt 'krassend' te schrijven. Is er een manier om te zorgen dat de nieuwe vulpen snel soepel schrijft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kras er een beetje mee op een blaadje. Lekt de pen ook? Dan zal ik kijken of de pen strak dicht is gedraaid. Zowieso zal ik even naar de winkel gaan om dit te vragen.

Het type papier dat je gebruikt heeft hier een enorme invloed op. Goedkoper papier is meestal ruwer en vezeliger, wat kan resulteren in krassen met zelfs de meest soepele vulpennen. Als een punt die eerder soepel schreef plotseling krassend is geworden, heeft deze waarschijnlijk een beschadiging opgelopen. Hier staat wat je eraan zou kunnen doen: https://www.nibs.com/blog/nibster-writes/smoothing-scratchy-nibs

Toegevoegd op 22 November 2021 15:49: tekst
Bronnen:
https://www.reddit.com/r/fountainpens/comm...

Iedere vulpen moet ingeschreven worden, een vulpen gaat naar de hand van de schrijver staan. Daarom moet je ook nooit een vulpen lenen of uitlenen. Controleer wel voor alle zekerheid de penpunt op beschadigingen. Degene die hem is verloren, zal niet blij zijn. Een vulpen is iets zeer persoonlijks en wordt bijvoorbeeld ook bij bijzondere gelegenheden cadeau gegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100