Waarom zaagt mijn decoupeerzaag schuin?

Ik heb net een nieuwe decoupeerzaag (Black & Decker Autoselect decoupeerzaag KS901SEK-QS 620W) aangeschaft voor het zagen van rechte plaatjes hout. Ik zet mijn hout vast en klem een balk boven op mijn hout als geleider voor de voet van de decoupeerzaag, zodat ik rechte lijnen kan zagen.
Het probleem: de zaag begint recht en trek dan tijdens het zagen schuin. Dit betekent dat het daadwerkelijke zaagblad niet meer haaks naar beneden is gericht en dat het een gat zaagt in mijn antisplinterplaatje :(
Ik ben al een keer terug geweest naar de karwei om het te vragen. De medewerkers beweren dat het hun wel lukt om recht te zagen.

Ik snap niet goed wat er fout gaat. Ik volg rustig de geleider met de zaag maar mijn zaagblad wil niet rechtdoor. Ik heb een zaagje gekocht dat voor fijn hout is omdat ik een dunne plaat in stukken wil zagen en ik gebruik op de decoupeerzaag de optie 'rechtdoor' voor hout.

Is er alsnog iets wat ik fout doe, of kan het aan de decoupeerzaag liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de instructies goed volgt en de zaag loopt toch scheef, dan is er eigenlijk maar 1 mogelijkheid. Te weten: de tandjes van de zaag staan links en rechts ongelijk. Is mogelijk / waarschijnlijkmet het blote oog te zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100