hoe kun je het best mos verwijderen tussen de rozenstruiken?

In mijn tuin die op het zuiden ligt, groeit enorm veel mos tussen de beplanting. Het mos groeit zelfs omhoog in het bed met rozen. Er staan verder hosta, brem, bodembedekkers, een paar kleine conifeersoorten en lei,fruitboompjes. Ik heb geprobeerd de meeste mos met mijn handen te verwijderen maar ik merk dat er nog stukjes zijn blijven zitten. Verder heb ik geschoffeld en Cacaou doppen gestrooid om zo de grond losser te maken in de hoop dat het droger wordt. Ik vermoed dat de mosgroei is ontstaan omdat er weinig licht op die plekken komt vanwege de bomen die mijn buurman zowat op de erfgrens heeft gezet. Die bomen staan er inmiddels al weer zo'n 10 jaar. Er staat ook een muur aan de westkant. Ook daar veel mos. Wat moet ik doen om voor eens en altijd van de mos af te komen. Het groeit zelfs in potten met planten. Ik heb gelezen dat mos moeilijk te verwijderen is vanwegen sporen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mos ontstaat vooral als de zuurgraadvan de bodem niet goed is. Je kunt dit eventueel laten testen bij een tuincentrum, of zelf testen met een setje wat in de meeste tuincentra te koop is. Kalk strooien helpt om de zuurgraad te herstellen en bevordert tevens de groei van je rozen.

Bronnen:
http://mecklenfeldtuinen.nl/wanneer-moet-i...

Mos verwijderen tussen (en van) rozenstruiken gaat heel goed met een oude, omgebogen vork. Je hebt dan een mini-harkje waarmee je goed overal tussen kunt komen.

Mos ontstaat op plaatsen waar vrijwel geen voeding aanwezig is. Het is dus een teken dat de grond tussen de rozen erg arm is. Door een goede organische mest en zeewierkalk te strooien, verdwijnt van zelf het mos.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100