Vanaf welke leeftijd zou je dit kunnen doen? (zie extra uitleg)

De kinderen gingen eerst 1x hun voet overtrekken op gekleurd papier en daarna ging ze 4x hun handen overtrekken op gekleurd papier. Ik heb de kinderen geholpen met het overtrekken. Daarna gingen ze hun voet en de handen uitknippen. De handen gingen ze dan als een waaier aan elkaar vast maken en dat plakte ze op voet vast.

Weet jij het antwoord?

/2500

5?

Vanaf 4 of 5 jaar denk ik.

Dit zelf te verzinnnen? 8/9 ofzo

Ik denk,dat ze dan toch wel 6 of 7 jaar moeten zijn.Het is trouwens een leuk idee!

'n jaar of 4, of misschien moet je het zo stellen: kinderen die al een beetje (half jaartje?) kunnen knutselen. Met het ene kind wordt namelijk vanaf 2 al gefreubeld, met het andere pas veel later of alleen op school. Het getoonde werkje vergt wel wat vaardigheden in elk geval leuk ding!

Afhankelijk van het te verwachten resultaat en beschikbare tijd denk ik zo rond 5. Maar eigelijk maakt het ook niet zo heel veel uit als je niet het resultaat maar meer de bezigheid als uitgangspunt neemt. Het knippen is al een oefening bijvoorbeeld. Hoe jonger de leeftijd des te meer begeleing er nodig zal zijn in de vorm van voordoen en oefenen. Neem je een kind van drie of een van zeven. Alleen kun je er wel drie of vier van 7 jaar hebben want die kunnen al veel zelf of elkaar helpen. Heb je twee van drie jaar dan heb je je handen al aardig vol. Dus het kan ook wel met kinderen van drrie jaar maar dan zal het resultaat minder zijn en jo inspanning meer. Verder moe tje gewoon lekke bezig zijn en lol hebben. Trouwens een heel leuk idee en ook het resultaat was erg goed (hoe oud waren die dan)

3-4 jaar zou het wel moeten lukken (met hulp) 5 jaar kan het zonder hulp.. maar dat is niet hetzelfde voor iedereen.

Ik heb deze activiteit ook uitgevoerd op mijn stage. Een kind kan het het beste alleen uitvoeren vanaf ongeveer 5 jaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100