waarom zijn er mensen die uit de maat dansen?

waarom zijn er mensen die uit de maat dansen?
je hoort toch de beat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geloof me of niet: er zijn mensen die de beat niet horen en er zijn mensen die de lichaamscoördinatie missen. En er zijn mensen die beide niet kunnen, dat ziet er helemaal vreselijk uit.

Menselijk ritmevermogen is al direct compleet aanwezig bij pasgeboren kinderen. Dat blijkt uit onderzoek dat deze week online gepubliceerd wordt door The Proceedings of the National Academy of Sciences. Alle mensen ter wereld hebben ritmegevoel. Zelfs de mensen die lijden aan amusia, het onvermogen om melodieën van elkaar te onderscheiden, kunnen aardig meetikken met een liedje. Het vermogen is waarschijnlijk de basis van het menselijk muzikaal gevoel en het vermogen om samen te dansen. Dieren dansen altijd alleen. Alleen bepaalde kikkers kwaken ritmisch samen. Maar...., bij mensen zijn er natuurlijk altijd weer uitzonderingen!

Ha, die Juul86; Om dezelfde reden dat er mensen zijn die sommige woorden consequent verkeerd uit blijven spreken. "Dat hoor je toch?" zou je denken, maar zo simpel werkt dat niet. Zoals er gebrekkige oog/handcoördinatie bestaat, bestaat er kennelijk ook minder goede gehoor/hersencoördinatie en gehoor/heupcoördinatie.

Ze hebben inderdaad geen ritme gevoel.Ik maak het wekelijks mee bij het turnen op muziek.Ze doen mee,maar kletsen erop los.Heel jammer.Sommige weten ook niet wat links,of rechts is.Is best iritant,want dan botst je steeds tegen de ander aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100