Wat is het verschil tussen DMC-, Venus- en Anchor garen?

Ik wil een eigen ontwerp borduren op een afmeting van 20 x 25 cm (108x136 kruissteken). Er zijn verschillende soorten garen te koop.
Wat is het verschil tussen DMC-, venus- en anchor garen en welke soort is het meest geschikt voor mijn afmeting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Borduurgaren van VENUS (splijtzijde). Venus is een 6-draads borduurgaren en gemaakt van de beste kwaliteit Egyptische katoen. Venus is 2 x gemercireerd om een prachtige glans te krijgen. Venus garen is kleurecht en kan op 80 graden gewassen worden. http://www.spinnerij.nl/index1.html?page=http://www.spinnerij.nl/venus_garen.php Hier hebben ze DMC en Anchor http://www.handwerkpost.com/index.php?cPath=21&osCsid=f1f6b03544685a90e5f588a3747b527b Op deze webwinkel [heel christelijk, want op zondag gesloten.....!! en hij doet het echt niet]. vind je een omnummertabel van dmc en anchor. Wat is het verschil? De afmeting van jouw werk heeft er niet zo veel mee te maken, meer de dikte van het stramien en de dikte van het garen. En dan natuurlijk de kleurcollectie. Hier vind je hobbydoos.nl Daar is ook een leuk en actief forum bij. Als je daar lid van wordt, dan kan men al jouw vragen op dit gebied beantwoorden http://www.hobbydoos.nl/borduren/dmc-borduurgaren.asp

Venus is het goedkoopste (per streng) anchor en dmc zijn ongeveer gelijk in prijs. Voor de afmeting maakt het inderdaad niks uit. Het gaat erom of je met 2 of 3 draadjes werkt. Bv aida (is van dmc) 5,5 heeft 5,5 draad per cm (dan maak je 5,5 steekjes per cm) naarmaten je meer draden per cm hebt is je stof fijner en maak je dus kleinere kruissteekjes en werk je met een dunnere draad. Welk merk garen je kiest is zou je zelf kunnen laten afhangen van welk garen het makkelijkste te koop is voor jou.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100