Hoe zit het nu met Belgisch vuurwerk?

Is het nu legaal?
krijg je een boete als ze je bij de grens pakken?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het vuurwerk dat in Nederland gebruikt mag worden door consumenten moet aan een groot aantal regels voldoen, deze regels zijn in België minder streng. Het Belgisch vuurwerk mag daarom ook niet in Nederland geïmporteerd worden. Bij aantreffen van vuurwerk op een persoon (als bagage in auto / fiets / tas) wordt het vuurwerk in beslag genomen, voor een geringe hoeveelheid krijgt men een boete, bij grotere hoeveelheden of recidive (al vaker betrapt met smokkel van vuurwerk) zelfs gevangenschap.

belgisch vuurwerk is niet legaal ,, al het vuurwerk dat je kan kopen in belgie is illegaal behalve als het ook in nl te koop is maar als je gecontroleerd wordt bij de grens is de kans erg groot dat al het vuurwerk ook al is het in nl te koop toch in beslag wordt genomen.

Bronnen:
http://mediatheek.thinkquest.nl/~jre0607/i...

Nee integendeel het is sinds 2010 illegaal omdat er veel ongelukken mee gebeurden. Daarvoor kon je met een uittreksel van de kamer van koophandel en een btw-nummer nog wel spektakelvuurwerk kopen, nu kunnen dat alleen nog handelaren met een vergunning van het ministerie van VROM. Als ze je bij de grens pakken wordt het vuurwerk in beslag genomen en krijg je ongetwijfeld een forse boete. Zie onderstaande link http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk/nieuws/2009/12/08/geen-belgisch-spektakelvuurwerk-meer-voor-nederlandse-particulieren.html

Vuurwerk is illegaal als de gebruiksaanwijzing niet nederlands is.

Je mag in deze tijd uberhaubt geen vuurwerk bij je hebben, dat mag alleen de laatste drie werkdagen voor oud en nieuw en dan alleen voor Nederland goedgekeurd vuurwerk. Het Belgische vuurwerk, altans wat je daar kon kopen, is veelal professioneel vuurwerk met soms springlonten aan mortierbollen, die ondanks hun lengte in een fractie van een seconde de lading voor het afschieten bereikt. Dat heeft een Nederlander letterlijk het hoofd gekost. Waarom doet de Nederlandse overheid zo "moeilijk"? Naast in mijn ogem onzinnige bepaling betreffende invoer moet ik ze hier gelijk in geven. Het professionele vuurwerk heeft een kracht die het goedgekeurde vuurwerk zwaar overtreft, de sassan (kruitsoorten) die daarin gebruikt worden zijn van een andere samenstelling dan die van goedgekeurd vuurwerk en di maken het vuurwerk zo krachtig dat veel daarvan onder de WWM (wet wapen en munitie ) vallen. Zo heeft de (echte) lawinepijl een explosiekracht die vergelijkbaar is metv een handgranaat. Als zulk materiaal in handen raakt van mensen zonder ( bewezen) kennis en inzicht, is het wachten waneer het mis gaat, want dat is een kwestie van tijd. Hoeveel begrip ik ook heb voor mensen die een goede knal/ spectakelstuk kunnen waarderen, dat soort vuurwerk hoort op een veilige lokatie met het publiek op fllinke afstand, door professionals afgeschoten te worden en het hoort zeker niet onder het bed in een kinderkamer. (wat gebeurd is) Het vuurwerk wat via Belgie maar ook uit Tjechie komt is soms buitengewoon krachtig en heeft meer weg van springstof dan van vuurwerk. Kortom, je mag geen "Belgisch" vuurwerk in Nederland bezitten, verkopen , kopen of afsteken. Voor de hardste knale kome men naar velden in oa. Friesland waar men Carbid schiet, deze knallen zijn qua geluiddruk, diepte en heftigheid haast niet te evenaren. Dat doen we hier al jaren, de "schutters "zijn daarin opgeleid en daardoor gebeuren er zelden of nooit ongelukken. De knallen zijn HARDER dan die van de grootste vlinders, doodshoofdbommen (Tjechie) en Lawineplijlen. Er IS dus een legale wijze om op oudejaarsdag vanaf soms 6 uur 's morgens dit geweld mee te maken. Na een dag dit geweld mee te maken hebben mensen veel minder behoefte aan gevaarlijk, buitenlands vuurwerk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100