Hoelang kan een vis boven water blijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt aan het soort vis en aan de omstandigheden; ligt de vis in de zon/wat is de temperatuur? Het is belangrijk dat de kieuwen vochtig blijven. Heb onlangs een verhaal gelezen van een goudvis die 13 uur zonder water heeft geleefd. Zie bron. Bedenk wel dat een vis op het droge het niet naar z'n zin heeft en dat 'ie een langzame en pijnlijke dood sterft.

Bronnen:
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/36388/...

Dat is een moeilijke vraag...afhankelijk welke soort vis ( een karper bv kan uren overleven zolang de huid vochtig blijft , paling eveneens ) Maar je kan stellen dat de tijdspanne om je vis te verzorgen ( mits de nodige voorzorgen , natte doek etc..) niet belastend is en de gezondheid zeker niet gaat beïnvloeden. Een vis "op het droge" sterft een langzame pijnlijke dood omdat hij meestal stikt..en uitdroogt... http://www.dierennieuws.nl/forum/smf/index.php?topic=14161.0 Je moet ze nooit te lang boven water houden maar ga er maar vanuit ongeveer 4/5 minuten http://www.stekkie.nl/forum/witvissen-algemeen/hoelang-kan-een-vis-ong-boven-water-blijven/1.html ik hoop dat je wat aan de informatie hebt ;)

Een karper ongeveer 6 minuten

Een grote goudvis kan in elk geval zo'n 12 uur overleven als hij koel en uit de zon ligt. Gisteravond zagen we namelijk een reiger op het dak van de buren met een grote oranje staart nog uit zijn snavel. Hij had er nogal moeite mee het beest doorgeslikt te krijgen. De volgende ochtend had een buurvrouw een grote goudvis in haar tuin op de grond gevonden. Aanvankelijk dacht ze dat de vis dood was, maar dat bleek niet zo te zijn. Hij zwemt nu weer in de vijver en maakt het goed. Tussen gevangen worden door de reiger en in de vijver terugplaatsen zou toch zeker 12 uur tussen moeten hebben gezeten. Het was niet fijn voor de vis, maar hij leeft nog.