Bestaan er CAMERA lenzen waar speciaal licht uitkomt en als dat in je ogen komt, je ogen er anders uitzien?

Ik had er wel eens van gehoord.
Dat er camera lenzen zijn die speciaal licht geven, en als dat licht in iemands oog komt, je de kleur van het oog heel mooi helder ziet, bestaat dit? Zo ha, hoe heet dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb daar nog nooit van gehoord. Waarschijnlijk kun je dit speciale licht waar jij het over hebt, wel behalen met bepaalde filters die je op je lens kan schroeven.

Waarschijnlijk bedoel je iets anders dan je opschrijft. Uit een lens komt geen licht, een lens laat licht door. Er komt geen licht uit een lens in iemands oog. Het antwoord is dus: nee, dat bestaat niet.

Uit een camera komt nooit licht, maar je bedoel waarschijnlijk de (flits) belichting, hier kan je wel wat effect mee sorteren. Bv bij veel ligt sluiten je irissen bijna geheel, waardoor de pupilkleur maximaal Te zien is.

Er bestaan flitsers die ringvormig om de lens van een camera gemonteerd wordt zodat er geen schaduw in het beeld kan ontstaan. Bij close-up portretfoto's zie je de cirkelvormige flitser in de pupillen spiegelen. Toegevoegd na 1 minuut: wordt = worden Toegevoegd na 13 uur: In de afbeeldingen een ringflitser en een voorbeeld van het effect.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100