Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat is nou eigenlijk het verschil tussen antibiotica en penicilline?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Penicilline is het eerste antibioticum dat ontdekt is. Inmiddels is deze groep middelen enorm uitgebreid. Er zijn diverse groepen werkzame middelen in de verzameling antibiotica en Pencilline valt onder de groep "β-lactam antibiotica".

Bronnen:
Wikipedia, ...

Penicilline is een van de vele antibiotica. Oftewel: penicilline is een antibioticum, maar niet alle antibiotica zijn penicilline. (analoog: Volkswagen is een auto, maar niet alle auto's zijn Volkswagen).

Penicilline is een antibioticum (enkelvoud van antibiotica). Maar behalve penicilline zijn er nog veel meer antibiotica. 'Antibiotica' is dus de soortnaam, en penicilline is een specifiek soort antibioticum.

Antibiotica is tegenwoordig volgens mij een verzamelnaam voor verschillende soorten antibacteriele stoffen, die vervolgens weer onderverdeelt zijn in groepen. Amoxicilline is een penicillinesoort.. Wanneer je bv. allergisch bent voor penicilline, krijg je een ander antibioticum bv. Doxycycline en deze hoort weer bij de groep tetracycline.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100