Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat moet je doen,als je je ziek voelt en de dokter wil je niet nu helpen?

Ik bel net met mijn schoonzus in nederland, ze heeft hele hoge bloeddruk, voelt zich zo ziek, maar de huisarts wil haar niet helpen.
ze moet een afspraak maken, en ze kan pas woensdag terecht..
volgens haar mag ze niet naar de huisartsenpost s'avonds, dan moet je doorgestuurd zijn door je huisarts..
wat kan ze nu doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naar de huisartsenpost doorgestuurd worden door je eigen huisarts is natuurlijk kolder. De huisartsenpost is er juist voor wanneer je eigen huisarts geen dienst heeft. Ze moet gewoon opnieuw bellen en de ernst van de situatie uitleggen. Wil de huisarts nog niet helpen dan zit er niets anders op dan na 17.00 uur naar de huisartsenpost te rijden.

Je kan naar de huisartsenpost juist als de huisarts er niet is. Je belt en dan zal een ter zake kundige persoon beoordelen of je mag komen. Je kan ook gewoon naar de EHBO gaan.

Net zelf bij de hand gehad, je gewoon melden bij de eerste hulp van een ziekenhuis. Die helpen. Zou alleen het verhaal v/d huisarts er niet bij doen. Mocht het "raak" zijn, ook omgaand een klacht tegen de huisarts neerleggen.

Als ze er echt niet naar toe kan zal ze dus moeten wachten, in de tijd dat ze wacht, kan ze net zo goed even deze bijgestuurde link bekijken. Misschien staan daar wat nuttige tips bij. Toegevoegd na 52 seconden: Los daarvan, proberen om zo snel mogelijk een juiste afspraak te kunnen maken dat ze wel geholpen wordt.

In Nederland kun je voor een spoedgeval altijd direct terecht bij een arts. Ofwel de huisarts, ofwel een arts in het ziekenhuis. Minder ernstige zaken, die even kunnen wachten, moeten meestal ook even wachten. Er moet dan een afspraak gemaakt worden, om de dokter te kunnen zien. Dit heeft niet te maken met het niet willen helpen van de arts, maar het niet kunnen helpen in verband met drukte. Iedereen, die zich ziek voelt, wil altijd zo snel mogelijk gezien worden door een dokter, Dat is voor te stellen, maar het is gewoonweg niet altijd mogelijk. Er zijn namelijk ook andere patienten, die ook een dokterconsult willen. Het is dan wachten op je beurt, tenzij er sprake is van spoedgeval. Als de huisarts beoordeeld heeft dat het niet om een spoedgeval gaat en dat je dus een afspraak moet maken, dan is het niet netjes, om dan maar naar de avond/ weekendpost te gaan en al helemaal niet, om je te melden bij de spoedeisende hulp. Daarmee belast je het systeem onnodig. vertrouw op de kennis van je huisarts. Wacht tot woensdag, tenzij zich veranderingen opdoen.

Nederlanders zijn vaak veel te braaf en hebben té veel respect voor artsen. Ten onrechte: het zijn gewoon mensen. Mensen die bovendien slecht kunnen inschatten hoe ernstig je probleem is als je er zelf mee akkoord gaat dat je pas na dagen een afspraak kunt krijgen. Als de huisarts niet wil helpen en je denk dat er echt iets mis is, ga je naar een andere arts. Dus naar de huisartsenpost, naar de spoedeisende hulp, desnoods bel je 112 als je denkt dat het acuut is. Al die artsen zijn er voor jou (in dit geval voor je schoonzus), niet andersom.

gewoon 112 bellen, en zeggen dat je pijn voelt in de hartstreek

Je schoonzus moet zich gewoon melden bij de dichtstbijzijnde Spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Waarschijnlijk kan ze best nog even wachten op die afspraak, maar als ze zo ongerust is kan ze beter naar de SEH gaan, liever voor niks en een beetje gerustgesteld zijn, of misschien niet voor niets en dan tijdige goede hulp, dan zo zitten afwachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100