Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kun je oud worden met levercirrose

ik heb het zelf

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is goed mogelijk zolang je je levensstijl aanpast aan onderstaande tips: - Gebruik helemaal geen alcohol - Gebruik zo min mogelijk medicijnen De meeste medicijnen moeten namelijk door de lever afgebroken worden, en vormen daardoor een extra belasting. U kunt natuurlijk niet zomaar stoppen met medicijnen. Overleg altijd met uw arts of er alternatieven zijn - Eet gezond en gevarieerd Gebruik veel verse producten en volkorenproducten. Soms ontstaan als gevolg van levercirrose tekorten aan bepaalde vitamines. Ga niet op eigen initiatief vitaminepillen gebruiken. Overleg met uw arts of een diëtist, welke vitamines u aanvullend kunt gebruiken. - Wees matig met zout - Houd uw weerstand op peil en probeer infecties te voorkomen Eet dus gezond, zorg voor voldoende nachtrust en vermijd plekken waar zieke mensen komen. - Diëtist of specialist Neem contact op met een diëtist of specialist die u kan helpen met het samenstellen van een goed voedingspatroon. Bij levercirrose is met name het gebruik van eiwitten belangrijk. U mag niet te veel, maar ook weer niet te weinig eiwitten gebruiken in uw voeding. Toegevoegd na 23 seconden: Deze tips kunnen er mede voor zorgen dat de levercirrose tot stilstand komt en niet verder uitbreidt.

Bronnen:
http://www.mlds.nl/ziekten/109/levercirros...

Wereldwijd leiden honderden miljoenen patiënten aan levercirrose. Ongeveer 40% van hen heeft geen of nauwelijks klachten. De overige patienten ontwikkelen complicaties, zoals vochtophoping in de buik, slokdarm- of maag bloedingen,sufheid of verwardheid door ophoping van schadelijke stoffen in de hersenen. Bij patiënten met complicaties van cirrose is er een sterk verhoogde kans op overlijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100