Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom verkopen ze nog steeds zoveel pakjes sigaretten en maken ze toch nog veel reclame op tv of in tijdschriften om te stoppen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om zo belasting te kunnen innen.

roken is verslaven en we leven in een vrij land: Het is niet zo schadelijk dat je er anderen een gevaar mee kan doen & nog niet zo verslavend dat het binnenkort onder verboden drugs gaat vallen => Het mag verkocht & jongeren blijven het cool vinden => Je blijft nieuwe rokers krijgen.

Er is een uitspraak: als de portemonnee opengaat, gaat de bijbel dicht.. Voor dat bijbel kun je hier ' de moraal' in de plaats zetten. Zogenaamd vecht men tegen het ongezonde roken. Ondertussen laat men de accijns tot onwaarschijnlijke hoogte opklimmen terwijl men weet dat rokers de gemeenschap niet alleen al enorm spekken ... maar ook nog eens veel eerder doodgaan, dus enorme besparingen op de zorgkosten opleveren! Waarom toch die zogenaamde anti-rookmoraal ophouden? Omdat het netjes staat. En omdat iedereen weet dat de echt verstokte roker het toch wel blijft doen..omdat die het gewoon nooit kan laten. En dan bedoel ik niet de gesettelde zakenman, rijke baron of prins (die sowieso financieel niks merkt ) maar de Jan uit de straat, die zich kapot werkt voor een hongerloontje , zich toch al blauw aan belasting betaalt en die zijn rokertje als een soort troost ziet. Als de overheid echt consequent was, zou tabak verboden moeten worden. Misschien net als alcohol. Want zowel tabak als alcohol gelden als verslavende drugs. Harddrugs. Het huidige beleid is onvoorstelbaar hypocriet en onterecht. Ik heb het vaker gezegd: rokers zouden een premie moeten hebben. Geen oprotpremie..maar een oprookpremie..

Allemaal om veel geld te verdienen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100