Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Krijgt een huisarts extra betaald bij kleine ingrepen?

Beste mensen,

ik heb een consult gehad bij een reumatoloog en ik bleek behoorlijk atrose in de handen te hebben. Hij zei: mocht de pijn te hevig worden kun je een corticosteroideinjectie krijgen. Liever zo lang mogelijk uitstellen. Kom dan liever naar mij in plaats dat de huisarts het doet, want we krijgen hier mensen die een paar keer door de huisarts zijn geinjecteerd en die handen zijn uiteindelijk niet meer te opereren door verkeerd injecteren. Mijn vraag als zo´n injectie zo specialistisch is waarom doen huisartsen dan die ingreep?

vr gr Gonna

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, de huisarts wordt hiervoor extra betaald. Zie hier de tarievenlijst: https://www.lhv.nl/sites/default/files/content/lhv_nl/uploads/thema/tariefbeschikking_2019.pdf Alles wat de huisarts (of de assistente) doet valt onder de basisverzekering en gaat niet van het eigen risico af.

Toegevoegd op 14 juli 2020 08:13: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100