Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zouden pandemiën minder voorkomen indien alle mensen vegan waren?

Als niemand dieren zou eten en liefst ook geen dieren aan zich zouden onderwerpen of er geen contact zouden mee maken, zou het dan minder, veel minder of bijna geheel niet waarschijnlijk worden dat virussen een bedreiging voor mensen zouden zijn?
Of zou er geen verschil zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze veronderstelling is niet erg realistisch. Culturen waarin veganisme het meest voorkomt zijn het hindoeïsme, het boeddhisme en het jaïnisme . Het zijn juist de Oost-Aziatische landen en India waar deze culturen het meest voorkomen en zoals je weet is het in China begonnen en is er in India grote paniek.

Bronnen:
https://npofocus.nl/artikel/7731/hoe-gezon...

Veganisme had hier weinig tegen gedaan. Het niet eten van vlees of gebruik van dierlijke producten zou wellicht geholpen hebben tegen de huidige pandemie, maar gezond verstand en eerlijkheid (vanuit China, maar ook vanuit alle andere overheden) veel meer. Daarbij wordt een virus erg snel verspreid tegenwoordig omdat het reizen zoveel gemakkelijker en sneller is dan vroeger. Dus de kans dat een pandemie niet zou voor komen, zou voor mij een betere kans hebben als we alle vliegtuigen en andere vervoersmiddelen zouden schrappen dan dat we iedereen veganist zouden maken. De opofferingen van een maatschappij als geheel zouden vergelijkbaar zijn (maar wel anders in te vullen). Daarbij is het volstrekt onrealistisch om geen contact meer te hebben met dieren. We vormen op deze aarde met z'n allen een biosfeer. We leven ook in evenwicht met alle organismen om ons heen. We tornen weliswaar aan dat evenwicht, we zouden het evenwicht een douw kunnen geven, maar als we dat teveel doen, zorgen we (zeer snel) voor onze eigen ondergang. De aarde gaat hier van niet onder de indruk zijn. In het totale leven van de Aarde tot nu toe, zijn wij mensen nog niet eens een nies... Dus als totaal antwoord op de vraag, nee, het gaat niet uitmaken als we allemaal veganist zouden zijn. Het is ook onrealistisch en tegennatuurlijk (de mens is een omnivoor).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100