Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bestaat er een onderzoek dat medisch specialisten al of niet overlijden aan een kwaal die correlleert met hun specialisme?

Weet jij het antwoord?

/2500

@mrTomaat interessante theorieën! Echter hebben virologen / onderzoekers of behandelaars van virale aandoeningen (tropenartsen/ internisten etc) juist door continue "onbedoelde" blootstelling aan het virus, een betere weerstand opgebouwd en zijn dus minder vatbaar. En je voorbeeld over een 'ebola arts' is ook niet helemaal correct. Immers worden deze artsen uiteraard van te voren gevaccineerd! https://en.m.wikipedia.org/wiki/RVSV-ZEBOV_vaccine Om op de vraag een antwoord te geven; nee het bestaat niet en het is eigenlijk onmogelijk om te onderzoeken ook. Er zijn zo veel redenen waar iemand dood aan kan gaan in t leven, dat een werkgerelateerde sterfte (gelukkig) haast niet meer voor komt en dus nooit 'hard' is te onderzoeken. Immers zijn het er dusdanig weinig jaarlijks (kleine populatie om te onderzoeken) en moet het onderzoek dus zo lang doorgaan, dat dat simpelweg economisch niet de moeite waard is om te onderzoeken. Wel is bijvoorbeeld suicidaliteit onder de artsen hoger dan onder een 'normale' controle populatie vanwege de bizarre werkdrukken, constante stressvolle situaties en 'aanraking met dood'. Vooral onder de anaestesiologen is dit het geval. Maar dat is meer omdat zij het chemische proces (van bijvoorbeeld een medicijnen cocktail) goed begrijpen en er constant aan kunnen komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100