Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wordt je altijd ziek van besmet eten?

Ik at net een restje op van gisteren maar kreeg pas halverwege het eten ervan door dat het best koud was na de magnetron. Ben nu een beetje bang dat ik er vannacht ziek van word, heb daar namelijk niet zo'n zin in. Is het zo dat je altijd ziek wordt van eten waar bacteriën gifstoffen in hebben achtergelaten of waar nog bacteriën inzitten? Ik ben een 17 jarige jongen als dat iets uitmaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, daar word je nooit altijd ziek van. Ten eerste leven we samen met een wereld van bacteriën. Die zitten in de lucht, op alle oppervlakken, op onze huid, dalen neer op ons voedsel, overal. Ten tweede zijn en maar een paar bacteriën die ons last bezorgen. Ten derde heeft ons lichaam heel veel afweermiddelen. Anders waren we al lang uitgestorven. Ten vierde hangt ook bij lastige bacteriën alles af van de hoeveelheid (dosering). Voedsel laten afkoelen en de volgende dag eten gebeurt overal. Kant en klare maaltijden uit de supermarkt zij ook afgekoeld. Er bestaan geen bacteriën die voedsel koud kunnen houden in de magnetron.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100