Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is er enig perspectief op het behandelen van ALS?

Nu het halve internet een emmer ijskoud water over zijn hoofd stort, is er wat meer aandacht voor de ziekte ALS. Nu wordt er wel meer geld verzameld dan ooit.

Mijn vraag is of er eigenlijk al enig bewijs is dat er een medicijn/behandeling is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is tot op heden nog geen behandeling gevonden die de ziekte ALS kan stoppen of genezen. Er zijn wel therapeutische behandelingen en één medicijn die het leven van de patiënt kan verlengen. Het medicijn dat voor de ziekte ALS geregistreerd staat voor een behandeling tegen deze spierverslappende ziekte is Rilutek, maar de praktijk leert ons met dit medicijn dat het leven van de patient maar enkele maanden verlengd zal worden. De therapeutische behandelingen voor de ALS ziekte bestaan vooral uit fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Wanneer er ademhalingsproblemen optreden bij de patient kunnen deze verlicht worden door de patiënt aan verschillende mechanische beademingen te leggen. Maar ook mechanische beademingen en de therapieën zullen niet leiden tot genezing, ze dienen alleen om tijd te rekken voor de patiënt.

Bronnen:
http://www.alsziekte.nl/behandeling-als

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100