Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat doet dokter wanneer iemand drastische tekort aan bloed heeft ?

Wanneer iemand extreem tekort aan bloed heeft, en wordt niet accuut geholpen kan die persoon dan ineens doodvallen ...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, die persoon kan letterlijk dood neervallen. Bij een drastisch tekort is een bloedinfuus noodzakelijk om te overleven. Toegevoegd na 5 minuten: Zoiets kan b.v. gebeuren wanneer een grote (slag)ader doorgesneden wordt. Wanneer er als gevolg hiervan onvoldoende bloed rond de hersenen circuleert, dan is het snel gebeurd.

als iemand ineens veel bloed verliest door een verwonding raakt hij waarschijnlijk eerst in een shock, en als hij niet geholpen wordt overlijdt hij. Als je bedoelt bloedarmoede, dus een tekort aan rode bloedcellen, dat wordt meestal opgevangen door medicijnen (staalpillen) en voeding, als je dat hebt voel je je zwak en kun je van je stokje gaan bij tijd en wijle

Ik geef anneliez volkomen gelijk, Als je bloedarmoede hebt, krijg je eerst ijzertabletten en als dat het binnen drie weken niet verbeterd, gaan ze toch kijken voor een andere oplossing.. ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100