Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn abrikozenpitten goed tegen kanker?

Het gaat om "luchtgedroogde" abrikozenpitten, deze zouden genezend werken tegen alle vormen van kanker, maar op andere site's wordt dit weer afgedaan als zijnde "kwakzalverij", maar ik vind het sowieso een interessant artikel, zie bijlage...

Toegevoegd na 53 seconden:
http://boinnk.nl/blog/abrikozenpitten-met-vit-b17/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee,:Rond 1980 was Laetrile, een bestanddeel van abrikozenpitten, een hype. De stof zou een krachtig middel tegen kanker zijn. Veel mensen hebben zich destijds op Laetrile gestort, maar de werkzaamheid viel tegen, en er bleken ook nadelen ... Laetrile is een stof die gewonnen kan worden uit abrikozenpitten. Er wordt Laetrile een geneeskrachtige werking tegen kanker toegedicht. Zoals met veel middelen die niet patenteerbaar zijn, is hier niet veel onderzoek naar verricht dat de huidige wetenschappelijke toets voor bewezen werkzaamheid kan weerstaan. Verreweg de meeste publicaties over Laetrile zijn namelijk beschrijvingen van een of meer gevallen waarin het middel een gunstig effect te zien gaf. Dit noemt men casuïstiek. In dit soort artikelen kan het gunstig effect ook op toeval berusten, of op andere factoren. Het enige soort onderzoek dat wetenschappelijk geaccepteerd wordt als bewijs voor de werkzaamheid van een stof is dubbelblind, placebo-gecontroleerd onderzoek. En in 2006 was er geen enkel onderzoek van dit type verricht naar de werkzaamheid van Laetrile. Dus officieel is het onbewezen dat Laetrile werkzaam is tegen kanker. Toegevoegd na 3 minuten: Het middel bevat cyanide en dat is de giftige stof in blauwzuur, die ook voorkomt in bittere amanandelen. Teveel hiervan kan ernstige gevolgen hebben en zelfs tot de dood leiden.

Bronnen:
http://www.tegenkanker.nl/kanker/voeding/l...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100