Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan een verkoudheid over zijn in 3 dagen?

Ik werd dinsdag avond verkouden, woensdag leek het op z'n ergst, vandaag lijkt het te minderen. Daarom de vraag.. kan een verkoudheid over zijn na 3 dagen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, dat kan. Er zijn weet-ik-hoeveel verschillende verkoudheidsvirussen en hoe je immuunsysteem erop reageert kan ook heel wisselend zijn. Verkoudheden variëren van twee dagen wat snotterig en een zere keel tot bijna twee weken niet kunnen slapen door het hoesten en letterlijk een hoofd vol snot hebben met knallende koppijn, schor zijn en de hele mikmak inclusief verhoging waarmee je thuis op de bank blijft hangen. Dus zo'n virusje kan de ene keer heel andere gevolgen hebben dan de andere keer en het kan inderdaad zijn dat je je deze keer binnen drie dagen al veel beter voelt. (Of dat ie later weer wraak komt nemen, zoals ik de laatste keer had..)

Ja, dat kan best. Hangt er van af hoe erg het is en hoe snel jij geneest. Een gewone verkoudheid duurt meestal niet meer dan een week. Als je verkouden bent, heb je een virus opgelopen dat je ademhalingswegen heeft besmet. Een verkoudheid is geen ernstige ziekte, maar een verkoudheid komt altijd op het verkeerde moment. Medicijnen helpen niet. Hooguit een paracetamol tegen hoofdpijn. Je verkoudheid is het snelste over als je goed slaapt, zorgt dat je huis goed geventileerd wordt en de lucht niet al te droog is en je voldoende drinkt.

Bij het huidige verkoudsheids virus, is men 2 a 3 dagen een beetje ziek. De meesten hoeven er niet voor naar bed. Maar de nasleep van deze verkoudheid, zoals hoesten, niezen, snotterig spierpijn, niet lekker voelen enz. kan weken duren. Dus is het na 3 dagen het ergste wel over, maar een aantal klachten gaan nog weken lang door.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100